• 038-4772932 Bel ons!
  • info@silox.nl Stuur ons een mail
  • Postbus 17 - 8060 AA Hasselt Adresgegevens
Slide 1
IMPREGNEERMIDDEL

Silox `94 ®
Een impregneermiddel op basis van alifatische koolwaterstoffen.

IMPREGNEERMIDDEL

Productomschrijving

Silox`94® is een impregneermiddel op basis van alifatische koolwaterstoffen. Het dringt diep in de ondergrond om er zich chemisch mee te binden. De reactie start onmiddellijk als de actieve stoffen in contact komen met de ondergrond. De reactietijd is afhankelijk van het type ondergrond. De actieve stoffen binden zich direct na het aanbrengen in de ondergrond en worden niet uitgespoeld. Silox®`94 reduceert de water-opname en de daarin opgeloste schadelijke stoffen welke in de vorm van zure regen plaatsvinden, in de regel meer dan 95%. Bovendien reduceert het door zijn goede werking ook de aangroei van algen, schimmels en bacteriën. Door droge gevels wordt het energieverlies positief beïnvloed. Ook de vorst- dooibestendigheid wordt verbeterd. Wel dienen de gevels in goede conditie te verkeren d.w.z. geen scheurvorming en slechte voegen, tevens dienen de te behandelen oppervlakken schoon te zijn en vrij van verontreinigende producten. Er mogen geen bitumineuze afdichtingmaterialen al dan niet zichtbaar in de gevel zijn verwerkt.

Toepassing

Voor het impregneren van poreuze onder-gronden zoals kalkzandsteen, baksteenmetsel-werk, gasbeton, betonsteen en minerale pleisterlagen.

Advies

Wij adviseren u de gevel door ons schoon te laten maken d.m.v. hoge druk heetwater reiniging, in sommige gevallen kan zandstralen nodig zijn om de gewenste oppervlaktetoestand te verkrijgen. Wanneer de poriën van de gevelsteen mooi open en schoon is, kan er meer impregneermiddel worden aangebracht.

Duurzaamheid

  • Langdurige bescherming dankzij diepe penetratie.
  • UV en zure regen bestendig.
  • Geen invloed op de waterdamp-doorlaatbaarheid.
  • Weerbestendig, waterafwijzend.

Silox `94 ®

Een impregneermiddel op basis van alifatische
koolwaterstoffen.

Technische gegevens

Kleur:
Blank

Werkzame stof
Alkylpolysiloxane oligomeer

Soortelijk gewicht
0,8 kg./lt.

Verbruik
Afhankelijk van de porositeit
van de ondergrond 1 – 2 lt./m²

Applicatie
Bevloeiing 1 laag

Vlampunt
60 graden

ONZE DIENSTEN

IMPREGNEERMIDDEL

Download het infoblad over ons impregneermiddel Silox 94 ® hier

Call Now Button